16
nov

Színpad Szerda # 3 - Vodafone színpad

A szépség srácok tegnapi bemutatása után folytatjuk a báli színpadokat feldolgozó sorozatunkat, a Színpad Szerdát. Ezen a héten a Vodafone színpad a soros, amit a bálon a déli büfé helyén fogtok megtalálni. Vagy pontosabban mellette.

De ne is szaporítsuk a szót, lássuk, hogy milyen menüt is tálal számunkra idén ez a színpad! Sokat nem is húzzák az időt, az összes közül először ezen indul majd be a csapatás, méghozzá az Ethnofil koncertjével este nyolctól. Az Ethnofilről amit érdemes tudni az egy, hogy király, kettő, hogy stílusban körülbelül a fogjunk meg ismerős dallamokat, stíluselemeket mindenhonnan, és rakjuk őket bele egy, az amúgy sem hagyományos dob-bassz-zongora felállást egy hegedűvel megspékelő mixerbe. Ami pedig kijön belőle, az a semmihez sem hasonlítható kicsit világzene, kicsit népzenés (jééé) királyságcsomag. Fontos még tudni, hogy a srácoknak most jelent meg az új albumuk Fülön csíp címmel, aki szeretne kicsit melegíteni hangulatban, annak itt is van a link: http://soundcloud.com/ethnofil, hallgassátok ezerrel!

Második fellépőként a Jurij fogja folytatni az alter vonal további építését. Bár magukat szocrock stílusúnak mondják, de ők maguk is bevallják, hogy megvan bennük az alter együttesek útkereső hangulata, amiből nekünk is fognak prezentálni egy sornyit. De természetesen a KGB itt sem vicceli el a dolgot, ugyanis ha figyelmesen olvastátok a plakátokat, akkor ez a két produkció Ethnofil ft. Jurij néven fut mindenhol. Ennek az oka csupán annyi, hogy a két együttes összeállt egy kicsit a kedvünkért, és összedobtak pár közös számot, amit először nálunk hallhattok! BIGUP!

Miután belevágtunk fényes nappal az éjszakába, zenei kisvasutunk következő állomásaként az Irie Maffia fog fellépni. Sokat nem is standupolok (vagy ennek az írott verzióját nem fogom csinálni) róla, szerintem nem kell őket senkinek sem bemutatni, ész nélküli reggae, bár utolsó, The Beast című kislemezükön már bátrabban kikalandoznak a rockosabb irány felé. Ezt ráadásul nem is teszik rosszul, szóval ez a koncert is egyértelműen a musthave kategória.

Hogy a vonatos hasonlatnál maradjunk, tovább robogva, Pécs város büszkesége, a Punnany Massiff fog egy kőkemény stíluspakkot belerakni az arcunkba. Még nem teljesen tudjuk, hogy pontosan hogyan is fognak ráférni a színpadra, mivel - aki volt már koncertjükön az észrevehette - nem különösebben kevés emberből áll az együttes. Két DJ, két MC, egy énekes, billentyűs, bőgős, gitáros és hegedűs a zenekar hivatalos felállása, amit akárhogy is számolok kilenc ember - de pontosan ennek a sokszínűségnek köszönhetik az egyedi hangzásvilágukat.

Végül de nem utolsó sorban vendégül látjuk ezen a színpadon fél egytől a Death Disco-ból ismert Dictator vs. Hussar formációt, akik innentől hajnalig fogják partyüzemmódban tartani az agyunkat. POW!



Címkék: buli kgb közgáz vs. fellépők jurij gólyabál hussar dictator punnany massif ethnofil

Hozzászólások:

süti beállítások módosítása