1
nov

Bál vagy nem bál?

balmiert.jpgVégre elérkezett a hét legjobb része, avagy a várva várt, emlékezetes sztorikkal kecsegtető, várhatóan hosszúra nyúló szombat este. Épp csak az a bökkenő, hogy még nem tudod, mihez is kezdj magaddal, meg amúgy is olyan igazi, hamisítatlan, hideg és nyirkos őszi idő van, amikor teljesen érthető, ha az ég egy adta világon nincs kedved semmihez. Áh, nem is baj, a hétvége menjen a fenébe, neked úgyse kell más, mint egy legalább közepesen nézhető film, egy meleg takaró és talán egy cseppnyi alkohol, de csak mint kiskanálnyi rum a forró teádban. Be is vackolod magad szépen a tévé elé, de hiába kattintgatsz, az esti főműsoridő kínálata közel sem  meggyőző. De miért húzod a szád? Hiszen van tehetségkutató: igen, épp erre vágytál! Vagy annyira talán mégsem? Itt elérkezik a pont, ahol rádöbbensz, hogy egyszerűen nem maradhatsz otthon. Na de milyen programok is vannak egy ilyen szombaton?

Buli, mozi, esetleg kocsma? Vagy talán be kellene nézni arra a gólyabálra, amire a közgázos ismerősöd hívott meg. Unalmas, unalmas, még unalmasabb, unalm… várjunk csak, ez utóbbi amúgy nem is olyan rossz ötlet, végül is egész sok jót hallottál már róla. Na de kiöltözni, meg hajnalig bulizni? Pfúj, kinek van ehhez kedve? Inkább végiggondolod a mainstream lehetőségek teljes tárházát.

Legyen a buli, de természetesen semmi extra, csak valami casual.  Mondjuk, egy jó heringparty, amit külön feldobnak a pult előtti zsúfolódásban töltött órák, a negyvenes pasik tíz éve lejárt ismerkedő szövegei, na meg a kacsacsőrű(szilikon)emlősök. Nem tetszik sem a zene, sem a hangulat, de azért ott ragadsz, ha már egyszer megvetted a belépőt. Kár, felrémlik, lehet mégis megérte volna az az apró fortély, hogy random szórakozóhely helyett kivételesen a Fővám tér felé veszed az irányt. Hiszen az egyetem erre az estére a város legnagyobb bulijának helyszínévé változott: hat színpad, nyolc helyszín, a legváltozatosabb stílusok, sosem látott produkciók, na meg garantált jó hangulat…

Sebaj, amúgy sem bulizni szerettél volna, hanem mondjuk csak mozizni. Fogni egy hatalmas üdítőt meg egy popcornt, beülni a székbe, és csak nézni, mi történik a vásznon. Tökéletes napközbeni program. Na de este, meg főként egyedül már közel sem olyan vonzó. Tessék, hogy mondod? A barátaiddal mennél. Értem, te szegény naiv bogárka. Nem rossz elképzelés, csak éppen egy bökkenő van vele: az összes barátod a bálon lesz. Amúgy is, miért nem választod inkább a mai este először és utoljára bemutatott 3D-s filmjét? Kóla helyett egy óriási koktéllal a kezedben, az általad választott környezet  kényelmes babzsákfoteljében ücsörögve lesheted a vicces, erősen életszagú jeleneteket: lesz tűsarkúban bukdácsoló kislány, iszákos srác, jó néhány szerelmespár, egy hatalmas partijelenet, rengeteg dráma, meg némi kacagás. S ami a legjobb, ha megtetszene a dolog csak felpattansz, és máris te is a film részese lehetsz, ráadásul itt nem csak nézheted, ahogy a főszereplő felszedi a legjobb nőt, hanem te magad is a tettek mezejére léphetsz.

Nem rossz, nem rossz, de még mindig ott van az a kocsmázás mint opció. A baj csak az, hogy ahogy moziba is, sanszosan ide is egyedül kéne jönnöd. Hiszen jól tudod, hol lesznek a barátaid… Nos, persze mit számít ez? Legalább ismerkedhetsz a helyes pultos sráccal – ami tényleg nem olyan rossz dolog, de valljuk be úgyis foglalt, vagy meleg, de ha egyik sem, egyszerűen akkor is marhára rá ér. Másrészt, ha gondolod, beülhetsz a helyi szimpatikus alkoholista törzsvendég bácsik asztalához, vagy lespannolhatsz annyira a helyi Kalóznak becézett arccal, és csillogó fejbőrű haverjaival, hogy testi épséged veszélyeztetése nélkül nyomkodhasd a zenegépet. Nagy kiugrási lehetőség. Igazán. Bár egy tehetségesebb DJ, némileg nagyobb zenei paletta, fények és nem recsegő hangfalak még dobhatnának a dolgon, mindeközben neked pedig csak bulizni kellene, tombolni, táncolni, meg megőrülni, egyszóval jól érezni magad. Még nem győzted meg magad? Akkor ne is… De tudod mit, még utoljára nézz a barátaidra, meg rengeteg jófej egyetemistára, aztán nézz az említett kocsmai törzsvendégekre, aztán megint a barátaidra, aztán… Szerintem már tudod, melyik a jó választás.

Nincs mit tenni, el kell indulnod erre a nyavalyás gólyabálra. Szörnyű lesz, biztosan, de valahogy csak ki fogod bírni. Azért, vigyázz, nehogy egyszer csak azon kapd magad, hogy az év egyik legnagyobb, legszebb, legjobb hangulatú bulijába csöppentél, ahol reggelig nem tudsz felhagyni a tombolással.

by nana



Címkék: buli kgb gólyabál november 24.

Hozzászólások:

süti beállítások módosítása