8
nov

KGB anno - 2002

Szinte teljesen véletlenül született tavaly egy bejegyzés ezen a blogon, amely egyfajta időutazásként a 2001-es gólyabál legizgalmasabb történéseiről számolt be. A bejegyzés sikere és az azóta eltelt egy év gyakorlatilag kötelezett minket arra, hogy folytassuk "sorozatunkat", így a 2012-10 műveletet elvégezve ma a 2002-es Közgáz Gólyabállal foglalkozunk.

Na de milyen is volt ez a 2002-es év? Inkább beszéljünk arról, hogy milyen nem volt: 2002-ben nem volt YouTube, nem volt Facebook, nem volt Gmail (sőt, Tumblr és Twitter sem), sőt igazából internete se nagyon volt még mindenkinek, így szerkesztőségünk azon a kérdésen mereng, hogy akkoriban vajon mivel is töltötték az emberek a szabadidejüket? Egy nap tekintetében remekül meg is tudjuk válaszolni azt a kérdést: november 16-án, szombaton, "mindenki"  a Közgáz Gólyabálon csapatta, ami legjobb tudomásunk szerint nagyjából ugyanolyan király volt, mint a 2012-es lesz!

800px-Flag_of_East_Timor.svg.pngLátszólag a Közgáz Gólyabáltól függetlenül nyerte el a függetlenségét 2002-ben Kelet-Timor, de mi azért nem vennénk erre mérget...

Amellett, hogy elképesztően király lehetett az a buli is, több szempontból is hasonló volt a koncepció, voltak gólyák, instruktorok, színpadok, zene, alkohol és minden, ami kulcsfontosságú a Bál szempontjából - a különbség a részletekben rejlik. A fellépők listájával kapcsolatban például azért egész meggyőzőek a különbségek: 2002-ben a gólyabálon a fiatalok a Bon-bon-Back II Black-Zanzibár line-upon tombolhattak, ami abban a korban régészeink szerint kifejezetten menő lehetett. Törzsolvasóink számára pedig bizonyítást nyerhet az a tavaly megfogalmazott tény, hogy 1999 és 2003 között valóban négyszer tapsolhatták vissza az ország legmenőbb(?) együttesét a nagyszínpadra a Gólyabálon. Hogy ti se maradjatok ki a buliból, jöjjön a nyelvtantanárok által betiltott nevű Tevagyazakitalegjobban!

A bál szervezői persze azzal is tisztában voltak, hogy nem mindenkit köt le végig egy Bon-bon koncert, így a számos sajátzenés egyedi helyszín mellett a II. előadóban tovább pörgött a báli mozi (wtf?), ahol többek között a Csillagok Háborúja 2. (5.) része forgott a Disney legnagyobb örömére. Akinek pedig még ez is kevés volt, az több, mint 3 órán keresztül hallgathatta Maksa Zoltán humorista műsorát - azért reméljük, senki nem ülte végig a teljes 200 perces előadást (bár az is lehet, hogy egyszerűen csak pontatlan a korabeli programfüzet :)). Az est fénypontja pedig egyértelműen a Bon-bon koncert után megrendezésre kerülő tombolasorsolás volt, amin a 150 forintos szelvényért cserébe ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPET lehetett nyerni, 40 GIGÁS MEREVLEMEZZEL és CD-ÍRÓVAL!

nyilas.png

Itt kérnénk meg minden kedves nyilast, hogy számoljon be arról, hogy a beszkennelt 2002-es jóslatok mennyire bizonyulnak igaznak a 2012-es évben. 

Nos, hát köszönjük a figyelmet, jövőre minden bizonnyal jelentkezünk a 2003-as kiadással (ami már csak azért is híres év, mert én pl. akkor kezdtem el a középiskolát), addig is egy utolsó fun fact: 2002-ben először készült honlap a Gólyabálnak, ami az elképesztően fellengzős http://www.kozgazgolyabal.hungary.org címen volt elérhető.



Címkék: kgb

Hozzászólások:

süti beállítások módosítása