9
nov

Hamupipőke bálba megy

A báli bevásárlás időszaka szinte minden lány kedvence, hiszen ismét itt egy indok, amiért új ruhát lehet, sőt kell venni. Két csopibuli között érdemes szétnézni a Váci utcán, hiszen úgyis csak egy köpésre van az egyetemtől, mégis báli ruhák tömkelege vár ott bennünket. Elképzeli könnyű az ideális ruhát, de megtalálni már közel sem olyan egyszerű. Ehhez adunk most egy kisebb útmutatót.

 

H&M és Tally Weijl

16210larger-346x500.jpg

Ha ide keveredik az ember lánya, ebben az időszakban különösen sok díszesebbnél díszesebb ruhát találhat magának. Előnyük a hatalmas választék mellett, hogy az ember pénztárcáját sem viselik meg annyira (a megtakarított pénzből pedig még néhányszor koccinthatsz majd a nagy napon).  10 000 forint alatt is találhatsz olyanokat, amikben dögösnek érzed magad egész este, mégse fáj annyira a szíved, ha leöntik, vagy épp szíved választottja elszakítja. Ne csodálkozz azonban, ha szembe jön veled a bálon a ruhakölteményed mása, mert ez sajnos a széles választék ellenére is elkerülhetetlen. Jobb esetben erre azonban már úgysem fogsz emlékezni.

Zara és Mango

Felkaptuk a magas sarkú csodacipőnk, és ugrottunk egy árkategóriát. Ha egy kicsit többet szánnál a nagybetűs ruhára, és le szeretnéd csökkenteni annak az esélyét, hogy összefuss vele a folyosón, akkor ezeket a boltokat látogasd meg. Ahogy növekszik az ár, úgy a minőség is, de ez nem feltétlenül egyenesen arányos, a heves viselkedés itt is a ruha kárára mehet. Bár az árak széles skálán mozognak, de 20-30 ezer forintot érdemes rászánni egy-egy szebb darabra.

Sugarbird és Dress Box

Ha valami igazán extravagáns és egyedi outfit mellett tetted le a voksod, akkor itt van a helyed. A teljesen egyszerűtől az egészen különlegesig szinte bármi megtalálható, és a szivárvány minden színében pompázhatsz (egyszerre vagy külön is). Az árak hasonlóan változatosak, hiszen pénztárcabarát és igazán drága ruhát is választhat a bálba készülő Hamupipőke. Hogy cipőből se fél pár legyen rajtad, a kiegészítők között is megéri szétnézni, hiszen minden stílusú és színű ruhához találhatsz hozzá illő bomba táskát és topánkát.

Haj és smink

Bár a ruha öltöztet, még mindig nem érzed magad eléggé kipattintva a megfelelő haj és smink nélkül.  A különleges alkalomra tekintettel az alkalmi smink és haj érdekében sokan a profi munkát választják. Ha nincs pesten bejáratott fodrászod, akkor érdemes elmenni a BioHair szalonok valamelyikébe, ahol 2000 forintért csoda frizurát varázsolnak neked a nagy napra. Sminkest nehéz találni az alacsony árkategóriában, így 4-5 ezer forintot mindenképpen rá kell szánni.  Azonban ha az erre szánt pénzt hasznosabban akarod elkölteni (mondjuk, teszem azt ivásra), akkor érdemes felkeresni azt a bizonyos embert, aki ért a haj/smink dolgokhoz, hiszen szinte minden lánynak van legalább egy ilyen ismerőse.

                           g2.jpgarany-rozsaszin-szemsmink1.jpg

Bár szexin villantani még nem árt, tavalyi példákból kiindulva azért nem túl szerencsés olyan ruhát választani, ami annyira rövid, hogy ülni sem lehet benne anélkül, hogy az egész bál csodájára járjon. Viszont, ha megtalálod az ideális kinézetet, és végre elég szépnek érzed majd magad, akkor biztos lehetsz benne, hogy sem a fergeteges hangulat, sem a kívánt hatás nem fog elmaradni. 

Na és végül egy kis ráadás a ruha alá, hogy a fiúknak is jusson valami érdekes mára...

lila-fehernemu.jpg

by Nagy Réka & Tüti



Hozzászólások:

süti beállítások módosítása