10
nov

Színpad Szombat #2 - PestiEst Színpad

Na, srácok az van, hogy péntek van, holnap meg szombat. Mit szombat, Színpad Szombat(igen ez már ma van). Én meg tökre elfelejtettem, hogy a hétvégén közepesen leszek net közelben, az autó meg nemsokára itt van értem, úgyhogy amíg összeszedem a gondolataimat, hallgassunk egy kis zenét.

 Szóval, PestiEst színpad, déli zsibongó, IV. előadó, kicsit drágább szendvicsek, ilyesmi. Aki kicsit is figyelemmel követi a Közgáz Gólyabálok történetét, az tudhatja, hogy ez a színpad hivatott helyet adni a minőségi élőzenének évről évre. Helytelen ragadványneve (projektneve?) alter színpad. Ha fogalmad sincs, merre jársz és jól kivehető gitárzenét hallasz, akkor jó eséllyel itt vagy :) No, de nézzük a fellépőket szépen sorrendben.

Cosanostra, 20:00. A srácok nyerték a 2012-es Corvinus Egyetemi Napok (CEN) tehetségkutatóját, a CENzációt. Aki kedveli a finoman hangszerelt, jazzes megoldásokat, mindenképp nézze meg őket! Igyatok hozzá bort. Jót. Tisztán.

 Supernem, 21:30. Érdekes sztori. Emlékszem, amikor kisgyerekként ugráltunk valamelyik sulibuliban a „Kétszerre”, aztán a következő kép hogy idén rohanok be EFOTT-ra sátorral, hátizsákkal, amikor Szabi a színpadról azt kiabálja felém, hogy "Köszi! Sziasztok!". Vele szemben meg cirka 10000 ember (igazából gőzöm sincs mennyi,elképesztően sok) üvölt, hogy "áááá", én meg földhöz vágom a sátrat és iszok dühből egy pálinkát. 

Merthogy ez a két másodperc elég volt ahhoz, hogy tudjam, talán a fesztivál legjobb koncertjéről csúsztam le. Ez a tudományos fantasztikus pop olyan szinten ragad magával (kiváltképp élőben), hogy az őrült sprintszerű 3-4 perces számok észrevétlenül folynak egymásba. Aztán a koncert végén marad az eufória meg az izomláz (pro tip: magas sarkú felejtős, javasolt a váltócipő). Mindenkinek ajánlom, főleg azoknak, akik amúgy nem szoktak gitárzenét hallgatni. A többiek úgy is tudják. Igyatok előtte whiskyt.

Heaven Street Seven, 22:50 Ez sem egyszerű. A zenekar szlogenje lehetne "Before it was cool". Krisztiánék már akkor gitárpopot játszottak, amikor a legtöbben még a Szomorú szamurájt biflázták a fürdőben. Ezen jó szokásukon azóta sem változtattak, sőt csak tovább finomították a hangzást lemezről-lemezre. Így van ez a nemrég megjelent "Felkeltem a reggelt" című albumukkal is, ami még mindig elég friss tud lenni ahhoz, hogy egyes számai hetekig vezessék nagy rádiók slágerlistáit.

A koncertek jók, bár nem állítom, hogy nem szükséges a zenekar (és a dalszövegek) ismerete a teljes élményhez. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, hogy ha még nem tette meg, hallgasson bele az új albumba itt, és akkor nem nekem kell meggyőznöm arról, hogy miért kell elmennie HS7 koncertre. Rosé fröcsi.

 Tesco Disco, 00:00 Na ez az a dolog, ami nagyon sokáig egyet jelentett nekem a Volt fesztivállal. A koncertek utáni hajnalig baszatás záloga, az indie-electronica magyar nagykövete. Egyszerűen imádom. Amikor túl vagy 2-3 zseniális koncerten, azt hiszed hulla vagy, akkor előreppen 2-3 olyan szám a tatyóból (na jó, merevlemezről), hogy megőrülsz. Veszel még egy sört meg egy tetszőleges gyorsítót, és mintha nem csináltál volna semmit az előző 3-4-5 órában, pörgés hajnalig. Mindezt úgy, hogy megmaradnak a dallamok, egy szám sincs megalázva, és senki nem dobál sügéreket, mintha muszáj lenne. És ez nagyon üdítő egy olyan világban, ahol a 9 éves öcsém is Skrillexet hallgat. Ha koncerteken kívül is el tudod képzelni a indi muzsikát, akkor éjfél után itt találkozunk.

by Isti



Hozzászólások:

süti beállítások módosítása