12
nov

Helyszín hétfő #2 - első emelet

Elérkezett egy újabb hétfő. S hogy mit is jelent ez pontosan? Nem, nem, most nem arra gondolunk, hogy megint végeláthatatlan tanulós hétköznapokat kell túlélnetek a következő életmentő pihenőnapokig, hanem arra, hogy itt az ideje, hogy ismét a helyszínek kerüljenek reflektorfénybe. A mai napon az első emeleté a főszerep: lássuk csak, milyen titkokat rejteget számunkra ezt a szint!

Evil Circus



evil-circus-mariano-villalba-04.jpg

Fullasztó a levegő a grandiózus cirkuszsátor sötétjében, ahol torz arcú bohócok eszelős nevetése vegyül a fülsértően kornyikáló karneváli muzsikába. Sosem látott torzszülöttek, hátborzongató produkciók váltják egymást a porondon, s te egyre kisebbnek érzed magad, ahogy elhatalmasodik rajtad az iszonyat... Isten hozott újra gyermekkorod legszörnyűbb rémálmában!  Ez az óriási őrület nem máshol fog rajtad elhatalmasodni, mint az első emelet délkeleti részén, avagy a déli büfé felett. Hiszen nem is tehetnél mást, mint hogy beugrasz ide a Palotai vagy a Robotrock okozta észveszejtett csápolást kipihenni. Ez az a helyszín, amely már akkor megfog, mikor még be sem léptél.  Ahogy meglátod a bejáratot, rögtön érezni fogod, hogyha még az agyad tiltakozna is, minden hiába, hiszen a lábaid maguktól fognak bevinni. Képzelj egy bohóc szájat, na most ezt hatalmasban, úgy 2x3 méteresben. Aztán pedig egy óriási karneváli forgatagot, amely magával ragad, tele vásári árusokkal, zsonglőrködő bohócokkal, állat idomárokkal, cirkuszi majmokkal és elefántokkal, és mindezeket a kis kripli mivoltukban, melytől úgy kiráz a hideg. Jól hangzik, ugye? Pedig még bent sem vagy a sűrűjében, a cirkuszi sátorban. Végy egy nagy levegőt és ülj fel a porondra, őrült látvány vár ott rád. Vegyél egy sört, nyújtóztasd ki a tagjaid, és nézz körbe. Egyből eszedbe ötlik, hogy ez az, amit sosem akarsz rémálmaidban viszont látni. De itt és most erre van szükséged, hogy kicsit megpihenj és felfrissülve térhess vissza a bál sűrűjébe és elmondhasd magadról, hogy aznap este Te nemcsak gólyabálra mentél, hanem egy őrült cirkusz részese is lehettél.

 

Bob burgerfalodája

 

hr_galaxy_n1.gif

 

Gondoltál már arra, hogy talán nem a megfelelő helyen és időben születtél? Hogy inkább mennél el egy Elvis Presley koncertere a hétvégén, mint hogy a Pittbullra düdörögj? Hogy az nyakkendő és a kalap stílusosabb mint a SWAG feliratú strasszos póló meg a félrecsapott baseball sapka? Ha már eszedbe jutottak ilyen és ehhez hasonló gondolatok, akkor tárt karokkal vár téged is Bob Burgerfalodája, ahol kóstolót kaphatsz a neonfényes 50-es évek hangulatából. Itt még bakelitról szólnak egész este a legnagyobb Rock&Roll slágerek. Ez az a hely, ahol a feminizmust még hírből sem ismerő lányok állnak mindenben a rendelkezésedre. Itt megtalálhatod te is szíved Marilyn Monroe-ját (illetve James Deanjét, hogy a lányoknak is legyen oka ide látogatni).Olyan világ ez, ahol a bulinak még egy űrszörny támadása sem vethet véget. De miért is vetne amikor még az ufok is Chuck Berryre buliztak ekkoriban.  Lehet, hogy holnap kitör az atomháború, de a folyamatos aggódás helyett inkább dobj be velünk egy whiskey-t.

Szóval ha igazi jampi vagy aki nem ismeri a megállást akkor ugorj le Szombaton Bob Burger falódájába a 5 dolláros shakek és a legjobb steakek* helyszínére.

*A menü változtatására a jogot fenntartjuk.

 

Charlie és a csokigyár

 

charlie_and_the_chocolate_factory__2005__johnny_depp__freddie_highmore.jpg

 

Történetét hosszú évtizedeken keresztül misztikum övezte, tulajdonosának kilétét homály fedte. Egy valami azonban biztos volt: a világ legfinomabb csokiját gyártotta. Mindegy volt hát, hogy olvadós vagy ropogós, fehér vagy ét, mogyorós vagy mazsolás, hiszen minden falatja maga volt a megtestesült menyország. Titkát mindenki tudni akarta, gyermek és felnőtt egyaránt rajongással viseltetett iránta. Ám hatalmas falai közé senkinek nem volt bejárás.

Egészen mostanáig! Az idei Közgáz Gólyabálon végre mindenre fény derül! Többé nem kell a Golden Ticketek után kutatnod, mert ezen az estén a történelem folyamán először nyitja meg a nagyközönség előtt kapuit Willie Wonka csodálatos csokigyára, hogy barátaiddal karöltve Ti is felfedezhessétek a szürke falak mögött rejlő mesevilágot, a szivárvány színeiben pompázó varázslatot, kedvenc oompa loompáink varázslatokkal tarkított, lenyűgöző világát.

Az este folyamán látogass hát el az első emelet északi büfé feletti folyosójára, hogy Te magad is részese lehess egy álom megvalósulásának. Itt mindegy, hogy éppen a videojáték vagy rágógumi szerelmese vagy, csak Rád vár minden csokis-cukros Tim Burton-ös szürreális csoda. Csak azon ne lepődj majd meg, ha néhány sör elfogyasztása után az egész helyszínéletre kell előtted.

Használd ki Te is az évszázad lehetőségét, hisz kit is ámítunk? A csokoládé megoldás nyújt mindenre: ott van Veled vidámságban, segít rajtad szomorúságodban és bearanyozza a baráti összejöveteleket. Tedd különlegessé vele a Gólyabált is!

...

Port Royal

...

port_royale.jpg

Éppen lefelé lépdelsz a hézagos macskakövezeten, amikor orrodat megcsapja a friss tengeri levegő markáns, sós illata, és a tajtékzó hullámokból kitörő pára ködössé teszi a képet… A rikító kék ég alatt sirályok vijjognak, köröznek egy nagy tonhalraj fölött, le-lecsapva a szikrázó kék vízre. A mólón fürge, jókötésű matrózlegények oldozzák el a tartóköteleket, nehézkesen távolítva el a hajót a szárazföldtől. A gőzösön felharsan a kürt, a kazánban felcsapnak a lángok, és a gépház motorjai lomhán dohogni kezdenek – irány a messzi távol! Az utcakövön áporodott mosólé csorog végig, melynek útjából az utolsó pillanatban kapja el bűzlő, döglött heringjét a piszkos, lusta macska. Dús keblű pincérnő szolgál ki, és miközben ormótlan, telt pofájú röhögés közepette egy szerencsétlenül járt fűtőlegényt hajítanak ki a szomszéd ablakon, a bitangerős tengerészrumtól könnybe lábadt szemmel vidáman nézel körbe a tájon – ez Port Royale, a déltengeri kikötő!





Hozzászólások:

süti beállítások módosítása